VELKOMMEN TIL HONG KONG

“Velkommen til Hong Kong”

Hong Kong er spennende. Opplev den fantastiske blandingen av Østen og Vesten i denne dynamiske byen. Føl hvordan menneskene, stemningen, skyskraperne skaper en helt spesiell atmosfære som ikke kan oppleves noe annet sted. Enten du shopper, drar på sightseeing eller bare nyter utsikten, ingen ting kan måle seg med Hong Kong.

Det mange ikke vet er at Hong Kong også har en nydelig sandstrand i Repulse Bay, ikke langt fra sentrum. Så er du lei av shopping og sightseeing, og vil strekke bena på stranden en dag før du fortsetter opplevelsene, er det også mulighet for det i Hong Kong.

Etter at Hong Kong ble overlevert til Kina fra britene 1. juli 1997 i henhold til den opprinnelige avtalen, er Hong Kong styrt av SAR, Special Administrative Region. Prinsippet er ett land – to systemer. Hong Kong har idag sitt eget økonomiske, sosiale og juridiske system, som styres av kinserne. Avtalen sier imidlertid at systemet skal ha stort preg av selvstyre.

Byen er delt i 3 hovedområder; Hong Kong Island, Kowloon og New Territories, og består av totalt mere enn 260 øyer. Kowloon er den delen som ligger på fastlandet, New Territories er de nyutbygde områdene nord for Kowloon, mens Hong Kong Island, som navnet sier, er en øy rett utenfor Kowloon. Alle områdene er imidlertid knyttet tett opp mot hverandre rent kommunikasjonsmessig med T-baner, bruer og ferjer.

Hong Kong har i en årrekke vært et viktig handelssentrum mellom Kina og Vesten. Med sin strategiske beliggenhet har det vært enkelt å frakte varer fra Hong Kong inn i Kina, både legalt og illegalt. Og det er ikke uten grunn at det har vært laget en rekke filmer om smugling av både varer og mennesker til/fra Hong Kong opp gjennom årene.

De mest besøkte tursitattraksjonene i Hong Kong: -Victoria Peak, som er fjelltoppen rett ovenfor skyskraperne i Kowloon. Om dagen har man et fantastisk syn utover Kowloon og over til Hong Kong Island, samt også Lantau Island litt lengre bort. Om natten er synet like fantastisk, men da er det millioner av lys fra bygninger og gater i Kowloon og Hong Kong Island som sees. -Aberdeen, Hong Kongs fiskerlandsby. En sjarmerende bydel der fiskebåtene kommer inn og blander seg med husbåtene som utgjør hjemmene til fiskerne. I tillegg er bydelen også hjemsted for de verdenskjente flytende restauranter som lyser opp området i mørket med sine neonlys. -Repulse Bay, kritthvit sandstrand rett utenfor bysentrum -Stanley Market, et eldorado for shopping og restauranter. -Ocean Park, som er et av de største underholdnings komplekser i Asia. Her finnes det akvarium, berg- og dalbaner og Pandaer. -Og ikke minst, snart åpner Disneyland Hong Kong. Den 12.september 2005, er det offisiell åpning.

Vi er spesialister på Østen og Hong Kong og hjelper gjerne til med planleggingen


Fakta om Hong Kong

  • Innbyggere:Ca. 7 millioner, hvorav ca 95 % er kinesiske.
  • Språk:Kinesisk og engelsk.
  • Religion:Buddhisme, Taoisme og Konfusianisme.
  • Klima:Sub-tropisk med den varmeste og også fuktigste årstiden i perioden Mai-September.
  • Tid:7 timer foran Norge, untatt i sommerperioden da de er 6 timer foran.
  • Strømstyrke:110/220 volt
  • Telefon:Fra Norge: 0085 + retningsnummer+lokalt nummer.
  • Valuta:Hong Kong dollar, HKD. 100 HKD er ca 90 NOK.
  • Visum:Norske statsborgere trenger ikke visum til Hong Kong.

Kinas Ambassade:

Chinese Embassy in Norway,
Tuengen alle 2b,
0244 Oslo
Tlf: +47 22492052
Fax :+47 22921978
E-mail: webmaster@chinese-embassy.no

Norges Ambassade i Kina:

Royal Norwegian Embassy
1, Dong Yi Jie, San Li Tun
Beijing 100600
P.R.China
Tlf: +86 10 6532 2261
Fax: +86 10 6532 2392
E-mail: emb.beijing@mfa.no
Website: http://www.norway.cn/embassy/

Adresse:  Storgaten 43

3126 Tønsberg

Norge

 

Telefon:  +47 33502300

Legg igjen en beskjed

15 + 8 =

Pin It on Pinterest

Share This