VELKOMMEN TIL INDONESIA

“Velkommen til Indonesia”

Indonesia er verdens største islamske land, og strekker seg totalt ca 5000 km fra den ene enden i nord på grensen til Malaysia og sørover via ekvator i retning Australia.

Landet består av 1000-vis av små og store øyer og det sier seg selv at man ikke kan rekke å se alt dette. Myndighetene opererer faktisk med at landet består av 17508 øyer totalt, men bare ca 6000 av de er bebodd. Turistmyndighetene i landet har derfor definert de 24 mest attraktive områdene for turister, og det er følgende byer og provinser:

Jakarta, West Java, Central Java, Yogyakarta, East Java, Bali, West Nusa Tenggara, East Nusa Tenggara, Aceh, North Sumatra, West Sumatra, South Sumatra, Riau Bengkulu, Lampung, South Sulawesi, North Sulawesi, Southeast Sulawesi, East Kalimantan, West Kalimantan, South Kalimantan, Central Kalimantan, Maluku, og Irian Jaya.

Av disse er uten tvil Bali den mest populære blant nordmenn og skandinaver. Og i motsetning til resten av landet, er ikke Bali muslimsk. Her finner vi en unik og spesiell variant av hinduismen, Agama Hindu, hvor hinduguder som Brahma, Vishnu og Shiva dyrkes. Religion og myter er en vesentlig del av balinesernes liv, og forskjellige ånder og demoner spiller også viktige roller. Man ofrer til forskjellige guder og ber om et lykkelig liv. Blant annet kan du som turist finne oppsatser med frukt, grønnsaker og blomster strategisk plassert utenfor hotellerommet ditt eller ved bassengkanten om morgenen . Dette er balinesernes offergaver til gudene hvor de ber om beskyttelse.

Bali er som sagt den mest populære av turistområdene i Indonesia, og områdene Kuta, Sanur og Nusa Dua er velutbygd for vestlig turisme. Lengre inn på øya, og utenfor disse turistområdene, finner du imidlertid fortsatt det genuine Bali med vulkanske fjell, små landsbyer og en mengde flotte risterasser over store deler av øya.

Hovedstaden på Bali er Denpasar og har ca 2,5 mill. innbyggere.

I tillegg til Bali er øya Lombok, som ligger rett utenfor Bali, også et veldig populært reisemål for turister. Videre er flere områder på Java samt Sulawesi også populære turistmål, selvsagt i tillegg til hovedstaden Jakarta.

Vi er spesialister på Østen og Indonesia og hjelper gjerne til med planleggingen.


Fakta om Indonesia

  • Innbyggere:Ca. 210 mill
  • Hovedstad:Jakarta
  • Språk:Bahasa Indonesia er det offisielle språket. I tillegg snakkes det ca 500 lokale dialekter og språk rundt om på de mange øyene som utgjør Indonesia.
  • Religion:Islam, men Hinduisme på Bali.
  • Klima:Tropisk klima.
  • Tid:7 timer foran Norge, untatt i sommerperioden da de er 6 timer foran.
  • Strømstyrke:110/220 volt
  • Telefon:Fra Norge: 0062 + retningsnummer+lokalt nummer. (Jakarta har 21 i retningsnr. Og Bali 361)
  • Valuta:Rupier. 10000 Rupier = 1 USD, dvs ca 6,5 NOK.
  • Visum:For norske statsborgere er det visumplikt fra 1.feb.04. Kjøpes på Bali og Jakarta ved ankomst (10 USD for inntil 5 dager, 25 UDS for inntil 30 dager). Kjøpes før avreise ved reise direkte til Lombok eller andre steder i Indonesia. Passet må i alle tilfeller har minimum 6 måneders gyldighet ved hjemreise.

Indonesias Ambassade:

The Embassy of the Replublic of Indonesia
Gange Rolvsgt 5, 0244 Oslo
Tlf: 47 – 22 44 11 21
Fax: 47 – 22 55 34 44
E-mail: kbrioslo@online.no
Website: http://www.indonesia-oslo.no

Norges Ambassade i Indonesia:

Royal Norwegian Embassy,
Menara Rajawali Building, 25th floor, Kawasan Mega Kuningan,
Jakarta 12950,
Republic of Indonesia.
Tlfl: + 62 21 576 1523/24.
Fax: + 62 21 576 1537.
E-mail: emb.jakarta@mfa.no
Website: http://www.norwayemb-indonesia.org

Adresse:  Storgaten 43

3126 Tønsberg

Norge

 

Telefon:  +47 33502300

Legg igjen en beskjed

10 + 6 =

Pin It on Pinterest

Share This