VELKOMMEN TIL SINGAPORE

“Velkommen til Singapore”

Singapore er en levende by der mange kulturer lever side om side. Her ser man eldgamle tradisjoner linket opp mot hypermoderne teknologi. Singapore er byen der Vesten møter Østens mystikk, flettet sammen på en veldig facinerende måte.
Reiser man til Østen første gang, så er kanskje Singapore det ideelle sted å starte. “Alt” fungerer her; det er rent og pent, det er så godt som ingen kriminalitet og man kan på en måte selv velge når og hvordan man vil tilnærme seg Østens tradisjoner og levesett. Man spiser fantastiske måltider tilbredt etter kinesiske, malaysisk eller andre Østen-oppskrifter. Eller man kan velge å spise vestlig mat som fortsatt smaker fortreffelig.

Singapore er på en måte det kommersielle og industrielle sentrum i Asia. Verdens største havn finner vi her, med både lasteskip og cruisebåter fra hele verden. Industrielt sett er Singapore kjent for alt som har med elektronikk å gjøre. Dette kjøpes også meget rimeligere enn hjemme, selv om prisen har steget noe de siste årene og differansen ikke er så stor som den var. Oljeraffinerier og verftsindustri er også hovedingredienser i den industrielle delen, i tillegg til at alle verdens finansinstitusjoner har etablert seg i Singapore.

Turistmessig har Singapore masse å by på. Det finnes alt fra shopping, dyrehager, fugleparker til de flotteste sandstrender. Og alt innenfor den samme byen… Strendene kommer man enkelt til med taubane til f.eks. Sentosa Island, rett utenfor hovedøya Singapore Island. Men det finnes ialt 59 øyer som tilsammen utgjøre Singapore.

Hotellstandarden i Singapore er meget høy og verdens beste og flotteste hoteller er her. Det verdensberømte Raffles er veld verdt et besøk, selv om man velger å ikke bo der. Kanskje en Singapore Sling i Long Bar på Raffles Hotel frister? Ingen steder i verden lages den bedre. Men så var det jo her den ble oppfunnet..

Vi er spesialister på Østen og Singapore og hjelper gjerne til med planleggingen.


Fakta om Singapore

  • Innbyggere:Ca. 3,1 mill, derav 77% kinesere, 14% malayere, 7,6% indere, 1,4% andre
  • Hovedstad:Singapore
  • Språk:Kinesisk, malayisk, tamil, engelsk (alle off.)
  • Religion:Buddhisme, islam, hinduisme, kristendom
  • Klima:Tropisk klima. Singapore ligger omtrent rett på ekvator, som medfører at det er varmt og fuktig hele året.
  • Tid:7 timer foran Norge, untatt i sommerperioden da de er 6 timer foran.
  • Strømstyrke:220 volt
  • Telefon:Fra Norge: 0065 + nr i Singapore
  • Valuta:Singapore Dollar (SGD). 100 SGD = ca NOK 420 (pr mai 2005)
  • Visum:For norske statsborgere kreves det ikke visum for opphold inntil 3 mnd. For opphold utover dette må visum søkes.

Singapores Ambassade:

Singapores generalkonsulat
Stranden 21
0250 Oslo
Tlf. 22 94 80 21
E-post: gen.konsulat@dnb.no

Norges Ambassade i Singapore:

The Royal Norwegian Embassy
Hong Leong Building (44th floor)
16 Raffles Quay
Singapore 048581
Tel: +65 6220 7122, fax: +65 6220 2191
E-post: emb.singapore@mfa.no

Adresse:  Storgaten 43

3126 Tønsberg

Norge

Telefon:  +47 33502300

Legg igjen en beskjed

1 + 12 =

Pin It on Pinterest

Share This