VELKOMMEN TIL THAILAND

“Sawasdee, og velkommen til Smilets Land!”

Thailand er kjent over hele verden for sin fantastiske vennlighet og gjestfrihet. Smil og latter møter deg over alt, og du vil alltid føle deg velkommen i Thailand.

I tillegg har jo landet omtrent ALT det en turist kan ønske seg av både opplevelser og sol/bade-ferie. Du kan utforske de spennende områdene i Nord-Thailand med de mange primitive fjell-landsbyene, besøke det berømte Karensfolket med de langhalsede kvinnene, besøke “Golden Triangel”, der Myanmar(Burma), Laos og Thailand møtes eller du kan rafte i en av flere kjente elver. Du kan også sole deg, bade, snorkle eller dykke i mange forskjellige naturparadiser i sydlige deler av Thailand, helt fra Bangkok- bukta til langt sør ved Phuket, Samui eller Krabi.

Kanskje en tur til Thailands nest største øy, Koh Chang, frister? Koh Chang (Koh betyr øy og Chang betyr Elefant) er en øy i rask utvikling rent turistmessig. Den består av mange fantastiske strender der noen delvis er skjult bak en bratt tropisk fjellside med hengende palmer som dekker store deler av stranda. Du kan finne en liten bukt eller strand for deg selv, eller du kan bruke stranda ved hotellet der du bor. Koh Chang er bare ett eksempel på hva du kan finne av naturperler i Thailand. Det finnes en rekke andre og mindre steder som ennå ikke er så kjente og der masseturismen fortsatt ikke har nådd frem. Maten er et kapittel for seg selv. De fleste mener at intet land i hele verden har et så rikt, godt, variert og sunt kjøkken som det Thailandske. Du kan få alt fra milde, smakfulle retter tilpasset norske ganer, til de sterkeste chili- og karri-krydrete måltider som brenner på lepper, tunge og hals… Men, felles for alle retter er den fantastiske bruken av ferske råvarer og grønnsaker. Thailand er 95% buddhistisk, men de har en mild, vennlig og tolerant form for Buddhisme. De fleste unge gutter har en liten periode som munk i løpet av oppveksten. Der lærer de om Buddhismen, men også om livets realiteter med god støtte av Buddha. Vi tilbyr en rekke hoteller og steder i Thailand, og du kan selv velge om du vil kjøpe bare hotell, bare fly eller begge deler av oss.Hver del har sin pris uavhengig av hverandre og selges helt separat. Vi er spesialister på Thailand og hjelper gjerne til med planleggingen. Velkommen til Smilets Land!


Fakta om Thailand

 • Innbyggere: Ca 60 millioner
 • Hovedstad: Bangkok ( Ca. 11 millioner innbyggere )
 • Språk: Thai
 • Religion: Buddhisme
 • Klima: Varmt og fuktig hele året med en gjennomsnittstemperatur på mellom 25 og 35 grader. Mars til mai er den varmeste tiden, og mest regn kommer fra juni til september. Luftfuktigheten er på det laveste fra oktober til februar. På Koh Samui er det mest regn i Nov og Des.
 • Tid: 6 timer foran Norge, untatt i sommerperioden da de er 5 timer foran.
 • Strømstyrke: 220 volt
 • Telefon: Fra Norge: 0066 + retningsnummer(uten 0) og nr i Thailand.
 • Valuta: Baht (THB). 100 baht = ca 18 NOK
 • Flyplasskatt: THB 500 for alle internasjonale avreiser, samt THB 300 for innenlands avreise fra Samui.
 • Visum: Det kreves ikke visum for norske statsborgere for opphold mindre enn 30 dager Men husk at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder.

Thailands Ambassade Norge

Thailands Ambassade
Konsulatavdelingen
Eilert Sundts gate 4, 0244 OSLO
Email: thaioslo@online.no
Tlf: 22 12 86 70
Fax: 22 04 99 69

Norges Ambassade i Bangkok

18 th Floor 4 BC II Building, 591 Sukhumvit, Soi 33
Bangkok 10110
Tlf.: 0066 2302 6415
Faks: 0066 2262 0218
E-mail: emb.bangkok@mfa.no
Postadresse:
Royal Norwegian Embassy,
G.P.O. box 81Bangkok 10501, Thailand.

Adresse:  Storgaten 43

3126 Tønsberg

Norge

 

Telefon:  +47 33502300

Legg igjen en beskjed

6 + 12 =

Pin It on Pinterest

Share This