VELKOMMEN TIL VIETNAM

“Velkommen til Vietnam”

Knapt noe land har en like spennende historie som Vietnam . Her finner du en fantastisk kombinasjon av historie , kultur , natur og spesielt de flotte og stolte mennesker .

Vi husker kanskje mest i landet fra Vietnam-krigen . Dette er nå historie , men både denne og tidligere kriger har selvfølgelig satt sitt preg på landet .

Det er sterk innflytelse fra mange land og grupper av mennesker i Vietnam . Nordlige deler av landet har sterke bånd til Kina og totalt er det 54 etniske grupper . Mange av dem lever i områder langt utenfor allfarvei , der de fortsatt bruker eldgamle skikker i sine daglige oppgaver . Vietnam tilbyr en unik opplevelse for de som søker innsikt i kultur og historie kombinert med rekreasjon .

Landet strekker seg 1600 km fra den sørlige Mekong Delta til de nordlige fjellene og Røde River Delta . Det er totalt ca 3200 km kystlinje med et fantastisk utvalg av hvite og fantastiske strender . Spesielt i nord er de høye fjellene over 3000 m sammenlignet med de flate landområder og tropisk jungel gjør landet et paradis rent naturlig forhold ..

Vietnam fikk sitt nåværende navn i 1802 i den såkalte Nguyen dynastiet . Etter flere invasjoner fra fremmede land , inkludert kolonisert av Frankrike i to perioder , og senest Vietnamkrigen som endte med Ho Chi Minh erklærte landet fritt og uavhengig i 1975 . Navnet var da offisielt Den sosialistiske republikken Vietnam .

Vi oppfordrer de som besøker Vietnam for første gang, og delta på en guidet tur , i hvert fall for en del av sitt opphold i Vietnam . Det er vel verdt å gi en meget god innsikt i kultur, historie og gjeldende praksis .

Vi tilbyr en rekke hoteller og turer i Vietnam , og du kan selv velge å kjøpe bare hotellet, eller en pakke med flybilletter og hotell sammen. Hver del har sin pris uavhengig og segles separat. Vi kan også sette sammen spesial turen for deg som virkelig tar deg til steder du ønsker å besøke. Det lønner seg å lese om Vietnam , lære om kultur og historie , før du bestemmer dine endelige reiseplaner for turen. . Da vil du få mye mer ut av dine dyrebare feriedager og virkelig føle at her har både lært om landet og opplevd mye om fantastisk natur og kultur, samt ikke minst strender og badeliv..

Mange velger å avslutte ferien i Vietnam med noen dager eller en uke eller to på en bra hotell på standen . Det er flere vakre kritthvite strender i Vietnam , og spesielt rundt midten av Danang , som er viden kjent for dette

Vi er spesialister i Vietnam , og er glade for å hjelpe til med og planlegge din drømme ferie .


Fakta om Vietnam 

 • Befolkning : Ca . 74 millioner
 • Hovedstad: Hanoi ( ca 2 millioner innbyggere ) . ( Den største byen er Ho Chi Minh-byen med ca 7 millioninhabitants )
 • Språk: Vietnamesisk
 • Religion : buddhisme , katolisisme , protestantisme , islam ,
 • Klima : Tropisk klima . I nord , den “kalde ” sesongen fra november til april med mest regn fromOctober til januar I sør er det nesten ingen temperatur eller klima forskjeller gjennom year.But her ikke mer regn i perioden mai til november
 • Tid : 7 timer foran Norge , bortsett fra i sommerperioden når de er 6 timer foran.
 • Forsyningsspenning: 220 volt , men på noen steder 110 volt !
 • Telefon fra Norge : 0084 + retningsnummer ( uten 0 ) og ingen i Vietnam
 • Valuta: Dong . 100.000 VND = 40 nok .
 • Flyplassavgift : VND 10 000 for alle innenlandske flyreiser . Internasjonalt , US ; 14 
 • Visum : Pr 01mai 2005 ikke kreves visum for norske statsborgere for opphold mindre enn 14 dager. For opphold utover dette visumet må påføres.

Vietnams ambassade:

Vietnamesiske ambassaden i Sverige
Örby Slottsveg 26 , 125 71 Älvsjö , Sverige
Tel : . 00 46 8 55621071 / 55621079
Fax : 00 46 8 55621080 / 55621090
E – post : jdh642o@tnint.se
Hjemmeside : http://www.vietnamemb.se

Norske ambassaden i Vietnam :

Metropole Senter
Suite 701/702
56 Ly Thai To Street
Hanoi
Tel : . 00 84 4 8262111
Fax : 00 84 4 8260222
E – post : ambassade-hanoi@ud.dep.telemax.no

Adresse:  Storgaten 43

3126 Tønsberg

Norge

 

Telefon:  +47 33502300

Legg igjen en beskjed

12 + 5 =

Pin It on Pinterest

Share This