FILIPPINENE
Orientenes Perle
FILIPPINENE – HVOR MENNESKENE ER MER SJARMERENDE ENN NATUREN

Hvor skal man egentlig begynne? Filippinene er et av de flotteste stedene å besøke i Asia, og blir definert av sine smaragdrismarker, vulkaner, spøkelsesaper og lykkelige folk. Filippinere har et syn på livet som mange kunne lært noe av. I fokus står sang, dans og ren glede.

Manila – Byen med sjel
Hvis du liker storbyer vil du elske Manila. Det er ikke uten grunn Manila blir kalt «Orientenes Perle». I Manila kan du oppleve koloniale severdigheter som Casa Manila og Fort Santiago, eller få en smak av hvordan byen har blomstret til en uavhengig Filippenene på Museum of the Filipino. Dra for å se internasjonale musikkopptredener på SM Mall of Asia konserthall eller dans hele natten til filippinske rytmer på Revel eller Valkyrie. Moderne Manila er en blanding av store koloniale kirker, gallerier, museer og uteliv som til sammen skaper en flott feriedestinasjon. Les våre grunner til å besøke Manila.
Topp to grunner til å legge din neste ferie til metropolen Manila.

Spektakulær Arkitektur

Manila var hovedstaden i det spanske Filippinene i hundrevis av år, og ble en av de rikeste byene i imperiet. I dag kan du utforske denne rike arven ved rekonstruerte koloniale hjem som Casa Manila, fortene i Fort Santiago og overdådige palasser som Malacanang.

Nydelig filippinsk mat

Når du er i Filippinene må du prøve Lumpia (vårrullwrap) og Adobo (kylling eller lam kokt i en hvitløkssaus) på restauranten Cafe Juanita.
Cebu – Den naturlige perle med karakter
Fra storbyens sofistikerte stil til uberørte hvite strender, er det ikke vanskelig å forstå hvorfor Cebu er en så populær destinasjon. Det er et sted som kombinerer historie med et glamorøst preg og et uteliv i et frodig, naturlig miljø. Du kan nok bli overrasket over den latinske smaken du vil møte på i noen deler av byen, men med spansk kolonisering var Cebu en tidlig utpost for handel mellom Filippinene og Mexico. Sett alle ingrediensene sammen, og Cebu tilbyr rikt miljø, kultur og mat som du kan utforske.
Topp to grunner til å legge din neste ferie til utsøkte Cebu.

Nyt livet på havet

Du vil få mest mulig ut av Cebus øysted ved å nyte det fra havet, inkludert den hvite stranden på Larawan Beach i nærliggende Talisay City og Marigondon Beach på Mactan Island. Sammen med det avslappende strandlivet kan du dykke for å utforske korallrev og nyte de beste fiskestedene i Asia.

Utforsk fascinerende historie

Cebu er Filippinenes eldste by, og du vil finne flere attraksjoner som fører deg nærmere dets historie. Magellans kors ble opprinnelig plantet i sentrum av Cebu i 1521, og du kan spasere ned Colon Street, den eldste gaten i Filippinene.
Mindoro – Drømmedestinasjonen til alle reisende
Luksuriøst plassert mellom Luzon og Palawan er Mindoro. Mesteparten av aktivitetene for reisende foregår på den nordøstlige delen av øya, hvor det er fantastiske muligheter for dykking, strandbarer og en rekke eksklusive og avslappende overnattingsmuligheter. Hvis du beveger deg mer mot innland-Mindoro finner du Mount Halcon og Mount Baco, som er perfekt for ivrige turgåere! Mindoro er også hjemstedet til den sjeldne Mindoro Dwarf Buffalo. Spør en lokal hvor du kan se dem.
Topp to grunner til å legge din neste ferie til nydelige Mindoro

Tukuran Hanging Bridge

Hvis du noensinne har sett en eventyrfilm der pionerer går dypt inn i jungelen bare for å møte en elv som må krysses via en håndlaget hengende bro – det er slik dette ser ut. Tukuran Hanging Bridge kan virke litt skummelt for noen, men for andre representerer denne broen alt som er vilt og fritt i Filippinene. Hvert trinn vil gi deg en liten sving frem og tilbake, spesielt hvis andre oppdagelsesreisende krysser samtidig. I nærheten finner du hytter i lavvannsområdet der du kan hvile deg og dyppe tærne.

Apo Reef Natural Park

Det største korallrevet på Filippinene ligger utenfor kysten av Mindoro. Korallrevet på 34 kvm er beskyttet av regjeringen, noe som betyr at ingen store skip kommer inn og skader korallen eller forstyrrer dyrelivet. Dette gjør Apo Reef til et spektakulært snorkelsted. Du vil se den rikeste samlingen av dyreliv som du kanskje ikke ser andre steder, blant annet Giant Napoleon Wrasse-fisk. Bare pass opp for Trigger Fish som liker å jage deg bort fra deres reir.
Værforhold
Klimaet i Filippinene er tropisk med høy luftfuktighet og temperaturer på rundt 27 grader stort sett hele året. I høylandet er det ikke fullt så varmt og fuktig. Klimaet kan deles inn i tørketid – fra januar til juni – og regntid – fra juli til desember. Været er mest behagelig i begynnelsen av tørketiden, og det blir varmere etter mars. Dette er samtidig den perioden da det er minst risiko for å bli utsatt for en tyfon.
Har du funnet noe som interesserer deg? Kanskje vil du kombinere noen av tilbudene, eller har det inspirert deg til å se etter noe annet? Vi er her for å skreddersy den turen du er på leit etter. Kontakt oss med dine ønsker så kan vårt team sy sammen et forslag til deg.