KAMBODSJA
LANDET MED SIN STERKE HISTORIE OG FANTASTISKE NATUR
Det er en slags magi rundt dette sjarmerende, likevel konfronterende kongeriket som trollbinder reisende. Her kolliderer gamle og moderne verdener og skaper et autentisk eventyr.
Angkor Wat
Angkor Wat er et fantastisk imponerende temple kjent for størrelsen og de utrolige detaljene. Det er det største tempelet i verden, det er Kambodsjas hjerte og sjel og kilden til voldsom nasjonal stolthet.
Topp to grunner til å besøke Angkor Wat

Nyt den imponerende arkitekturen

Det er unikt, en fantastisk blanding av åndelighet og symmetri, og et varig eksempel på menneskehetens hengivenhet til gudene. Det kan skryte på seg intrikate utskjæringer, korridorer, tårn, bad, biblioteker, bas-relieffer, vollgraver og så mye mer!

Den står på UNESCOs Verdensarvliste

Angkor Wat ble tildelt denne tittelen i 1992, og UNESCO begrunnet det med at det var hjemmet til de gamle hovedstedene i Khmer-regimet, og huser derfor noen av de mest bemerkelsesverdige arkitektoniske og kunstneriske prestasjoner fra den gamle verden.
Et historisk dypdykk
Landets uslåelige og sterke historie gjør det nødvendig å besøke et av de mange museene her. De minner oss om de forferdelige tider i Røde Khmer-riket. Vi anbefaler et stopp på Kambodsjas nasjonalmuseum i hovedstaden Phnom Penh.
BLI KJENT MED LANDSBYGDA
Kambodsja er sterkt preget av store kontraster mellom rik og fattig. I de store byene finner du kasinoer hvor pengene bokstavelig talt flyter – og noen har til og med eget penge-tre. En tur gjennom gatene viser den ene fine bilen etter den andre. Siden 2004 har Kambodsja opplevd en betydelig økonomisk vekst og levestandarden har forbedret seg enormt, men til tross for denne veksten er fortsatt en tredjedel av befolkningen rammet av fattigdom. Seks av ti mangler tilgang på rent vann og lokalbefolkningen er tydelig sterkt preget av år med krig og terror, og flere lokale sliter med posttraumatisk stresslidelse. Under Røde Khmer vokste en hel generasjon opp som analfabeter. Selv om situasjonen er tydelig forbedret i dag, er det fortsatt mangel på skoler og lærere.
I paradis vi vandrer
Kambodsja har mange vakre, skjulte perler langs kysten, hvor du virkelig får følelsen av å vandre i paradis. Hvorfor avslutter du ikke en fin ferie med en romantisk middag med solnedgangen som kinolerret? Vi anbefaler å besøke Dara’s Beachside i Sihanoukville!
Værforhold
Kambodsjas klima domineres av to monsunsesonger. Den kjølige nordøstlige monsunen, som bare bringer litt regn, ligger fra november til mars med gjennomsnittstemperaturer på omkring 20-25 grader. Fra mai til oktober kommer den sørvestlige monsunen med hard vind, høy luftfuktighet, regn og temperaturer på omkring 30 grader. Den mest behagelige måned å besøke Kambodsja i er januar!
Har du funnet noe som interesserer deg? Kanskje vil du kombinere noen av tilbudene, eller har det inspirert deg til å se etter noe annet? Vi er her for å skreddersy den turen du er på leit etter. Kontakt oss med dine ønsker så kan vårt team sy sammen et forslag til deg.