THAILAND
SMILETS LAND SOM ALDRI SLUTTER Å OVERRASKE
Kongeriket Thailand er et svært populært reisemål, og har vært det i mange år. Smilets land er kjent for sine glitrende templer, fascinerende arkitektur og langstrakte tropiske strender. For å ikke glemme alle de nydelige smilene på hver og en. Å utforske Thailand er en opplevelse, fra pulserende Bangkok til jungeltrekking i Chiang Mai. Det er umulig å kjede seg når man opplever Thailand!
Den mystiske øyen Ko Kret
Ko Kret er en øy ikke langt unna Bangkok, og egner seg godt til en dagstur hvis du ønsker å flykte fra storbyen litt. Mange kaller Ko Kret for ‘den mystiske øyen’, og den har klart å holde seg skjult for masseturismen i Thailand. Øyen er hjemmet til århundrer gamle templer, et flott helgemarked og et Mon-samfunn kjent for sine håndlagde leirevarer. Det største tempelet på øyen heter Wat Poramaiykawas, og gjennom alle disse år er dette fortsatt et pilegrimssted for mennesker fra Mon-samfunnet over hele Thailand. Dette er definisjonen på unikt. Du vil ikke gå glipp av det!

Historiske River Kwai

River Kwai byr på fantastisk natur, avslappende landsbyer og historiske minnemerker. Vi anbefaler et opphold på et flytende hotell hvor du kan lese en bok mens du later deg i en hengekøye på privat balkong, samt å nyte en avslappende massasje mens du drømmer deg bort i lyden av bølgeskvulp. Etter dette syns vi du bør oppleve River Kwais historiske museum eller den enorme lavagrotten. De som er litt mer eventyrlystne kan slenge på seg redningsvesten og bare flyte nedover elven utenfor hotellet. I nærområdet finnes også en mengde flotte sykkelstier og nydelige vannfall.
Utforsk Bangkok fra en fargerik tuk tuk
Den beste – og garantert mest opplevelsesrike – måten å komme seg rundt i Bangkok på er via en av hovedstadens mange fargerike tuk uker. Med dette hopp-på/hopp-av tilbudet kan du få med deg flytende marked, grasiøse templer og gjemte lokale restauranter mens du absorberer byens unike sjarm. Vi kan også anbefale restauranter fra lokale thaisteder turistene ikke bryr seg veldig om å besøke, japanske gourmetrestauranter, byens beste biffhus til det magiske scampihjørnet.
Langtidsferie i norsk ferielandsby
Asiaspesialisten er en del av New Nordic-gruppen som har bygget åtte resorter i Pratamnak Hill, som ligger 1.5 time fra Bangkok. Her har de norske ansatte, et norsk bakeri og alle tjenestene du trenger for å ha et behagelig opphold. Like rundt hjørnet finner du 26 golfbaner, tre vannparker, kjøpesenter og lokale markeder, flotte øyer med turkist hav, flotte restauranter fra alle verdenshjørner og mye mer! Vi anbefaler en dagstur til apeøya, sightseeing rundt område med et stopp innom tre-tempelet og avslutte med det beste måltidet på King Seafood.

Avslapning i laidback Chiang Mai

Chiang Mai blir ofte sett på som Thailands fødested, og det ikke uten grunn! Her kommer Thailands tropiske klima, avslappende atmosfære, spennende jungel og fantastiske matkultur sammen på ett og samme sted. I Chiang Mai kan du nyte en spasertur i byen før du hiver deg rundt og tar en dagstur ut i jungelen eller blir med på et yogakurs.
Avslappende øyliv på Koh Samui
Koh Samui har utviklet seg til å bli en av Thailands mest kjente øyer, og det ikke uten grunn. Her har du flotte hoteller, gode restauranter, billig massasje og attraksjoner – uten at turistene har tatt helt over. Vi anbefaler å bo i Lamai, et roligere alternativ til Chaweng. Husk å besøke Marcos fantastiske italienske restaurant.
Koh Tao, den perfekte dykkeøya, ligger kun en kort tur unna, i tillegg til en rekke andre kjente øyer. En båttur fra øy til øy er en opplevelse du aldri kommer til å glemme!
Avslappende Chumphon
Har du lyst til å oppleve Thailand som en ekte Thai? Da anbefaler vi virkelig Chumphon. Stedet har klart å holde seg unna masseturismen, og har en uvanlig ro og sjarme over seg. Her kan du slappe av på kritthvite strender, lokale restauranter og lyden av bølgeskvulp. Like utenfor land finner man korallrev, så dykking i Chumphon er virkelig anbefalt! I tillegg kan du ta en cheeky dagstur til Myanmair som ligger kun 30 minutter unna.
Værforhold
Thailand har et typisk tropisk monsunklima, hvor det faller mest nedbør fra mai til oktober. Det er nesten alltid varmt og fuktig i de sørlige delene av Thailand, mens de nordlige områdene kan bli noe kjølig i sommerperioden. Thailands tropiske klima kan deles i tre hovedsesonger:

Den varmeste perioden er mars – juni

Monsunsesongen er juli – september.

Den kjøligere perioden er november til februar.

LOOKING FOR
TRANSPORT SERVICE?
Har du funnet noe som interesserer deg? Kanskje vil du kombinere noen av tilbudene, eller har det inspirert deg til å se etter noe annet? Vi er her for å skreddersy den turen du er på leit etter. Kontakt oss med dine ønsker så kan vårt team sy sammen et forslag til deg.