VIETNAM
Landet som har alt
Uforglemmelige opplevelser er overalt i Vietnam. Hovedstaden, Hanoi, har klart å beholde sin gammeldagse følelse til tross for en økonomisk boom. Det gamle kvartalet er et opprør av herlige matboder, markeder og labyrintiske gaer. Ho Chi Minh har et mer modern preg, mens UNESCO-beskyttede Hoi An har beholdt sin sjarm til tross for turister. Vietnams naturlige underverker, fra Ha Long Bay til Mekong Delta via strendene i Da Nang, gjør det virkelig magisk.
Hoi An – Stedet du forelsker deg i før du ankommer
Hoi An står på UNESCOs verdensarvliste av en grunn, og stedet har alt fra en historisk fortid til en sjarmerende og fredelig estetikk. Den gamle bydelen er et fremragende eksempel på kinesisk arkitektur som strekker seg titusenvis av år tilbake. Uansett hva som bringer deg til byen – enten det er verdensberømte klesbutikker, det fantastiske kjøkkenet eller lanternefylte øyer – er du sikker på å bli overrasket over det du finner i Hoi An. La stedet forundre deg med sitt blendende utvalgt av kulturelle fornøyelser!
Topp to grunner til å legge din neste ferie til Hoi An

Håndverk

Hoi Ans klær matches lett av deres forståelse og talent for lærarbeid, keramikk og maling – og dette gir turistene utallige muligheter til å bli inspirert.

Dagsturer til fjellene

Hoi An ligger ved siden av et fantastisk landskap, inkludert strender og arkitektoniske underverk som My Son Sanctuary, som ligger på UNESCOs verdensarvliste. Du kan bare hive på deg turantrekket og nyte turen opp og rundt fjellene.
Hanoi – Den perfekte ‘get away’ destinasjonen for kulturelskere
Hanoi er en svimlende blanding av europeiske og sørøstasiatiske påvirkninger, og de som elsker mat, kunst, religion og historie blir forelsket i byen med en gang. Uansett hvor du befinner deg i Hanoi, er det garantert å være en innsjø i nærheten. Med et bakteppe av fransk arkitektur fra kolonialtiden og gamle universiteter, er byen full av overraskelser. Du finner landets mest livlige kulturarrangementer, de beste museene og påminnelser om dets politiske realiterer i Hanoi – og det er nettopp dette som gjør det helt unikt.
Topp to grunner til å legge din neste ferie til Hanoi

Vakre parker

De fleste vet ikke at Hanoi har over 100 innsjøer, og hver av de innsjøene tilbyr en liten park hvor man kan slappe av og nyte stillheten vekk fra den travle byen.

Lokale råvarer

Lokalbefolkningen i Hanoi vet hvordan en skal bruke lokale råvarer til å skape retter som eksploderer i munn, og her er det noe for alle. Markedene bugner av autentisk vietnamesisk mat! Vi syns du skal prøve cà phê sữa nóng – Vietnamesisk kaffe. Det er en søt og rik kaffedrikke med kondensert melk.
Ho Chi Minh
Forbered deg på å bli blendet av Ho Chi Minh, Vietnams økonomiske og kulturelle kraftverk. Dette er en by full av energi, hvor fortid og nåtid møtes, og hvor en ny opplevelse venter rundt ethvert hjørne. Elegante skyskrapere gir vei til hundre år gamle smug, hvor du finner templer. Det er alle matelskere sitt paradis, og her kan du bli med på motorsykkel turer i byen eller bli med på Urban Tales Cholon, som er en blanding av etterforskning, original bytur og skattejakt!
Topp to grunner til å legge din neste ferie til Ho Chi Minh

Kulturen

Enten du velger å utforske byens historiske smug eller sjekke ut det berømte nattmarkedet, vil du bli fortryllet av vietnamesiske kulturer.

Historien

Det er så mye historie å oppdage i Ho Chi Minh. Vi anbefaler å sjekke ut Vietnam History Museum og War Remnants Museum, samt utforske arkitekturen fra den franske kolonialtiden på Ho Chi Minh City Municipal Theatre. Mange av byens viktigste templer er historiske attraksjoner, som Jade Emperor Pagoda fra 1909.
STRANDLIVET I VIETNAM
Vietnam er velsignet med en praktfull kystlinje på mer enn 3400 kilometer, og kontrasten mellom strendenes ro og kaoset i Vietnams storbyer er enorm. Mesteparten av kystlinjen består av nærmest endeløse, gylne strender. Til overmål er noen av de beste gjemt bort utenfor allfarvei, i små bukter og på øyer kun tilgjengelig med båt eller fly.
Nha Trang
Hvor lokalbefolkningen opprettholder tradisjoner
Phan Thiet
Vietnams absolutt flotteste strand
Værforhold
Det nordlige Vietnam, hvor Hanoi ligger, har subtropisk klima med relativt kjølig vær om vinteren. I hvertfall sammenlignet med syd-Vietnam, hvor Saigon og Mekong-deltaet ligger. Her er klimaet tropisk med dagtemperaturer over 30 grader. Regntiden ligger fra mai til oktober, og det er også i denne perioden sydvest-monsunen feier over Vietnam.
Har du funnet noe som interesserer deg? Kanskje vil du kombinere noen av tilbudene, eller har det inspirert deg til å se etter noe annet? Vi er her for å skreddersy den turen du er på leit etter. Kontakt oss med dine ønsker så kan vårt team sy sammen et forslag til deg.