DYRELIV

THAILAND

Ang Thong National Marine Park

Destinasjon: Koh Samui

Ang Thong National Marine Park er en uberørt øygruppe på 42 øyer i Thailands bukt. Marineparken har høye kalksteinfjell, en tykk jungel, hvite sandstrender, fossefall og skjulte viker og innsjøer man kan utforske. Ang Thong er et beskyttet område på mer enn 100 kvadratkilometer, inkludert land og sjø. Det er hjemstedet til et rikt utvalg av eksotisk dyreliv. Noen av de flotte skapningene som bor her er langurer, små hegre, snutehårs-oter, hvitbukhavørn, havskilpadder, iguana og pytonslanger. I det omkringliggende havet kan man se fargerike fisker!

Elephant Jungle Sanctuary

Destinasjon: Pattaya

Her kan du glemme elefantridning, trekking eller sirkus. Dette er den første attraksjonen i Pattaya hvor du har muligheten til å møte elefanter i et elefantvennlig miljø. Elefantene som er på Elephant Jungle Sanctuary er pensjonert fra show, eller blitt reddet fra forsømmelige og grusomme eiere. Her kan de vandre fritt rundt uten stengekrok og tvang til å utføre show.

Tham Khao Phlu Wildlife Conservation Area

Destinasjon: Chumphon

Stedet har tatt sitt navn fra kalksteinhuler som er stedets viktigste attraksjoner. Skåret av regnvann som siver ned i kalksteinshellene i området, har de vakkert formede hulene imponerende stalaktitter og stalagmitter. Området er også hjemmet til tre flokker av sørlige langurer som kommer ned fra fjellet for å skaffe fôr på kveldene!

The Gibbon Rehabilitation Project

Destinasjon: Phuket

Gibbon Rehabilitation Project er en unik dyrevelferd under Wild Animal Rescue Foundation i Thailand, og de arbeider med å rehabilitere uønskede eller konfiskerte gibboner fra dyrehandel og turistindustrien. Det er herlig å se gibboner, samt lese og lære om deres bakgrunn. Selv om du ikke møter de direkte, kan du se dem – og viktigst høre deres vakre sang ekko rundt jungelen. Du lærer om historiene deres og får møte noen av de frivillige som jobber utrettelig med å gjøre så mye de kan på svært begrensede midler. Det er et av få steder du føler ditt besøk kan hjelpe mye!

KAMBODSJA

Ream National Park

Destinasjon: Sihanoukville
Ream National Park er hjemmet til avlede populasjoner av regionalt og globalt truede fugler, inkludert braminglente, gråhodet fiskeørn og hvitbukhavørn. Til tross for sin beskyttede status, er Ream avorlig truet av planlagt turismeutvikling. Ved å besøke nasjonalparken kan du demonstrere at parken, i sin naturlige tilstand, ikke bare er uvurderlig for dyrelivet, men også en viktig økonomisk ressurs for Sihanoukville!

Mondulkiriprosjektet

Destinasjon: Sen Monorom
Mr. Tree, den kambodsjanske eier av Mondulkiriprosjektet, ønsket å ta vare på den frodige og flotte jungelen i Mondulkiriprovinsen, samt beskytte lokalbefolkningen i området. Prosjektet forvaltes av Kambodsjas Elephant Rescue Organization. I 2013 inngikk prosjektet en avtale med den lokale urbefolkningen i området for å stoppe nedhugging av skogen nær Sen Monorom. Stedet grenser til det beskyttede området Keov Sema. Her bugner det av flott dyreliv, inkludert fugler, hjort, ville griser og bøffel. I tillegg finner du vakre vannfall, daler og vannhull. Det er et veldig spesielt sted, og vi anbefaler å besøke Mr. Tree og hans prosjekt.

INDONESIA

Turtle Conservation & Education Center

Destinasjon: Bali

Dette senteret prøver å støtte samfunnet i Serangan med å finne alternativer til ulovlig skilpaddevirksomhet. Senteret bidrar direkte til å beskytte skilpadder; for eksempel ved å passe på skadede dyr, samle reir fra turiststrender og kjøpe egg fra lokalbefolkningen for å hindre at de blir spist. Eggene blir oppdrettet i senteret og når de er klekket passer TCEC på de i én måned før de blir satt fri.

Coral Triangle Center

Destinasjon: Bali

Coral Triangle dekker områder rundt seks land – Indonesia, Filippinene, Malaysia, Salomonøynene, Papua New Guinea og Timor-Leste. Den er formet som en trekant fordi forskere har identifisert at disse er grensene som avgrenser episenteret for marinbiologisk mangfold på den vakre, uerstattelige planeten vår. Coral Triangle Center har tre programmer de fokuserer på, og den ene er like viktig som den andre: CTC Academy, Conservation Efforts og Learning Networks. Her lærer man om marinvitenskap, bevaringsforvaltning for å bli ‘Guardians of the Sea’ og marine- og kystmestere!

Bird Village of Petulu

Destinasjon: Bali

Hver morgen vifter fuglene ut for å skaffe mat. I skumringen kommer de tilbake til Petulu. Disse hellige fuglene, som tapte sjeler fra de avdøde, deler nå landsbyen med mennesker, og holder mest til rundt veien som fører til tempelet hvor renseseremonien for å fjerne negativ energi fant sted. Den lokale befolkningen mener at hegrene er der for å beskytte landsbyen.

FILIPPINENE

Las Piñas Parañaque Critical Habitat and Ecotourism Area , Manila

Destinasjon: Manila
Dette er en unik plass midt i en storby som ikke alltid er kjent for sin naturlige skjønnhet. Dette området på 175 hektar består av en mangroveskog av åtte arter, mudderflater, bortgjemte dammer, kystlagune og et strandområde – noe som er utrolig for metropolen Manila. Områdets mangroveskog og mudderflater er svært viktige, men undervurderte, økosystemer. De fungerer som en gyteplass og fristed for mange fiskearter og annet dyreliv.

Olango Island Wildlife Sanctuary

Destinasjon: Cebu
Olango Island er hjemmet til dette viktige naturreservatet som huser sandflater og mangroveskoger på 1,030 hektar. Dette er et fristed for trekkfugler og andre marinearter i Olango Island Group. Her finnes det 48 forskjellige arter, inkludert den sjeldne kritthegre, den asiatiske bekkasinsnipa og flere arter av sniper og lofugler. Noen arter av trekkfuglene som stopper i naturreservatet anses å være truet!

VIETNAM

Wildlife Rescue Centre

Destinasjon: Hoi An

Wildlife Rescue Centre i Hoi An fokuserer bare på å holde dyrene kortsiktig og finne måter å introdusere dem tilbake i naturen. Redningssenteret har reddet mer enn 1,000(!) dyr i løpet av de siste åtte årene, noe som gir hver av dem en ny sjanse til livet og bidrar til å reprodusere innfødte arter.

Endangered Primate Rescue Centre

Destinasjon: Hanoi

The Endangered Primate Rescue Centre er et ikke-profitt prosjekt dedikert til redning, rehabilitering, avl, forskning og bevaring av Vietnams truede og kritisk truede primater. Senteret er hjemmet til rundt 180 primater som representerer 15 arter. Senteret har reddet mer enn 300 dyr – og det syns vi fortjener ros!

The Turtle Conservation Centre

Destinasjon: Hanoi

Dette senteret huser mer enn 1000 terrestriske, semi-akvatiske og akvatiske skilpadder som representerer 20 av Vietnams 25 innfødte arter. Mange har blitt konfiskert fra smuglere som har blitt drevet av etterspørselen fra det innenlandske og kinesiske markedet – for de mener at det å spise skilpadder forlenger livet. Besøkende til senteret kan se skilpadder i nesten-ville settinger.

The Cu Chi Wildlife Rescue Station

Destinasjon: Ho Chi Minh

Dette senteret er dedikert til vern av dyr som er blitt konfiskert fra eiere eller ulovlige handelsmenn. Dyrene som blir beskyttet på Cu Chi inkluderer bjørner, otere og gibboner. Informasjonen på senteret reflekterer den deprimerende tilstanden av dyreliv og dyrevern i Vietnam. De har også et “rom av død” hvor feller og agn blir vist frem for å sette ting i perspektiv.

Har du funnet noe som interesserer deg? Kanskje vil du kombinere noen av tilbudene, eller har det inspirert deg til å se etter noe annet? Vi er her for å skreddersy den turen du er på leit etter. Kontakt oss med dine ønsker så kan vårt team sy sammen et forslag til deg.