HISTORISKE
SEVERDIGHETER
THAILAND
The Sanctuary of Truth
Destinasjon: Pattaya
Tanken bak The Sanctuary of Truth er å bevare den østlige visdomsarkitekturen og budskapet om fred gjennom alteret som ble bygget som en ode til den. Treskulpturene skildrer hinduistiske og buddhistiske Guder, så vel som forskjellige elementer fra deres mytologier. Hver del er full av symbolikk og intrikate ærefrykt-inspirerende utskjæringer.
San of Sadej Nai Kromluang Chumphon Khet Udomsak
Destinasjon: Chumphon
Dette er Chumphons mest hellige sted. Det er et monument til ære for Phra Boromawong Thir Kromluang Khet Udomsak, og et museum som skildrer hans liv. Her finner du også et pensjonert torpedoskip og et åndehus med nydelig utsikt over havet.
Wat Khunaram
Destinasjon: Koh Samui
Dette er et av de viktigste templene i Koh Samui, og stedet har dyp betydning for det thailandske folk. Her kan du også se den mest berømte munken Loung Pordaeng, og besøkende fra hele verden kommer til dette tempelet for å tilbe Loung Pordaeng. Munken sa en gang at døden er grunnen til en ny fødsel i det neste og bedre liv.
Wat Suwan Khuha Temple
Destinasjon: Phuket
Lokalt kjent som huletempelet eller Wat Tham Suwan Khuha, er en a Phang-Ngas viktigste templer på grunn av sin arkeologiske og historiske bakgrunn. Hele plassen på Wat Tham Suwan Khuha er utsmykket med mange religiøse gjenstander. Du kan se en munk meditere foran den liggende Buddha omgitt av et par katter som tar seg en rask lur, og ved hulens inngang kan du se en Chedi-struktur som minner om det berømte Wat Arun i Bangkok.
KAMBODSJA
St. Michael’s Church
Destinasjon: Sihanoukville
Dette er den eneste katolske kirken i Sihanoukville, og er en av byens originale bygninger. Kun to av Kambodsja’s 73 kirker overlevde Khmer Rouge-perioden på slutten av 1970-tallet: Carmelite Chapel i Phom Penh og St. Michael’s Church i Sihanoukville. Under Khmer Rouge fra 1975-79 ble all slags religion forbudt, og kirken ble brukt som både fengsel og en låve.
Wat Utynieng
Destinasjon: Sihanoukville
Wat Utynieng sitter på en liten ås på Santipheap Street med utsikt over havet. Det er en av de tre viktigste watsene i Sihanoukville. Denne waten inneholder en bygning som er dedikert utelukkende til Ya-Mao, en lokal guddom.
INDONESIA

Goa Gajah

Destinasjon: Bali

Goa Gajah “Elephant Cave” er et arkeologisk sted med betydelig historisk verdi som gjør det til et spesielt sted å besøke. Mange kilder mener at ‘Gajah’ kom fra steinfiguren inne i grotten som skildrer den hinduistiske herren Ganesh, som er karakterisert av et elefanthode. OBS! Som med alle templer på Bali er kvinner på den månedlige perioden forbudt inngang, og sarong og sash er et must!

Pura Petitenget

Destinasjon: Bali

Dette er stedet du bør besøke hvis du ønsker å se et mindre tempel som ikke flommer over av turister. Tempelet er antatt av hinduer av å være en av ni pilarer kalt Kayangan Jagat, templer av ni vindøyer som ble bygget på 1100-tallet av Empu Kuturan som kom til Bali med religiøs lov og dannelse av tradisjonelle landsbyer. De ni øynene antas også å beskytte øya mot sørlige trusler gjennom deres intrikate posisjonering.

FILIPPINENE
Rizal Park
Destinasjon: Manila
Tidligere kalt Bagumbayan Field, Rizal Park eller Luneta Park ble bygget som en hyllest til den største nasjonale helten – Dr. Jose Rizal. Dette er et av de ledende historiske stedene i Filippinene hvor Rizal ble henrettet av den spanske militærfyringsgruppen 30. desember 1896 fordi han hadde spredt ideell revolusjon mot spansk styre.
Edsa Shrine
Destinasjon: Manila
EDSA-helligdommen, også kjent som Shrine of Mary, Queen of Peace og Our Lady of Edsa, er en liten romersk-katolsk kirke i Manila. Det er et monument dedikert til den første People Power Revolution og det fredelige utfallet den 15. desember 1989. Det er stedet som bevitnet de to demonstrasjonene som omstyrtet presidentskapene til Ferdinand Marcos og Joseph Estrada. Dette stedet er et bevis på at frihetskamp ikke trenger å være en blodspredt årsak, men heller at det kan oppnås på fredelige måter og uten ulykke.
Basilica del Santo Nino
Destinasjon: Cebu
Også kjent som Minor Basilica of the Holy Child, er denne fremtredende bygningen den eldste romersk-katolske kirken i landet, og blir ofte sett på som Kristendommens vugge i øst. Det sies at kirken ble grunnlagt på det nøyaktige stedet hvor bilde av Santo Nino de Cebu (det hellige barn i Cebu) ble observert.
Mactan Shrine
Destinasjon: Cebu
Det sies at høvdingen av Mactan, Lapu-Lapu, beseiret den portugisiske utforskeren Ferdinand Magellan and hans styrker i det vi nå kjenner som Slaget ved Mactan. I dag har en statue av Lapu-Lapu blitt reist til ære for det Filippinere kaller sin første helt. Området rundt bruker til årlige utførelser av kampen, Kadaugan sa Mactan.
VIETNAM

Hoa Lo Prison

Destinasjon: Hanoi

Mens historiske museer I Hanoi kan virke overfladiske og propagandistiske er Hoa Lo-fengselet en god form for å hente opp byens historie. Til tross for mange moderne restaureringer, gir den virkelig en følelse av fortiden. Besøk de dystre rommene for å se hvordan fengselscellene til amerikanske piloter og senator John McCain så ut.

Huu Tiep Lake and the Downed B-52

Destinasjon: Hanoi

Se Huu Tiep Lake og Downed B-52, som sammen skaper en litt merkelig krigstriumf. Små boliger omringer den lille innsjøen der vraket av et amerikansk fly dukker opp. I 1972 skjøt luftforsvaret flyet, og en del av det falt i nettopp denne innsjøen. Hvis du ser rundt det grønne vannet vil du legge merke til landingshjulene. Vraket har ligget der i så mange år at planter har begynt å vokse rundt det.

Ngoc Son Temple

Destinasjon: Hanoi

Tempelet er dedikert til en helt som beseiret en hær på 300,000 mongolske krigere. Tempelet ligger på øyen Hoan Kiem Lake, og for å komme hit må du krysse den røde trebroen kjent som Flood of Morning Sunlight. Du kan brenne røkelsestifter ved den store bronsebøllen og besøke paviljongen og alterene dedikert til lærde og guddommer. Det utsmykkede alteret er dedikert til helten Tran Hung Dao.

Hoi An Old Town
Destinasjon: Hoi An
Hoi Ans gamleby er liten nok til å komme seg rundt til fots, trafikken er ikke like tung som i større byer og mange ganger tillates bare sykkel og motorsykkeltrafikk. Mange bygninger i gamlebyen ble bygget for over ett århundre siden og har sterke kinesiske påvirkninger.
Chu Chi Tunnels
Destinasjon: Ho Chi Minh
Chu Chi-tunnelene er en del av et massivt krigsmuseum i Ho Chi Minh, og de tilbyr besøkende en sniktitt på det underjordiske livet til vietnamesiske soldatene. Stedet har over 120 km med underjordiske tuneller, med feller, oppholdsrom, kjøkken, lagring, sykehus og kommandosenter. Etter krigen mot franskmennene utvidet vietnamesiske soldater tunnelene og inkluderte effektive luftfiltreringssystemer som hjalp de med å overleve Chu Chi-teppebombingene.
Mariamman Hindu Temple
Destinasjon: Ho Chi Minh
Tempelet er dedikert til gudinnen av styrke, og tempelet er sagt å utrette underverk for hinduer som tilbeder gudinnen. Tempelet har mange statuer av hinduistiske guddommer, både i utvendig og innvendig interiør. Her kan du beundre bilder av Shiva, Brahma, Kali, Vishnu og andre guder og gudinner.
Ben Dinh Tunnels
Destinasjon: Ho Chi Minh
Opplev livet til en geriljagruppe og gå under jorden for å bekjempe en invaderer i Ben Dinh-tunnelene. Ål deg gjennom den mørke tunnelen og slang deg opp og ned underjordiske korridorer samtidig som du kontrollerer et stort kart som viser omfanget av tunnelnettverket. Ved utgangen kan du også se en deaktivert M-41 tank og et bombekrater.
Har du funnet noe som interesserer deg? Kanskje vil du kombinere noen av tilbudene, eller har det inspirert deg til å se etter noe annet? Vi er her for å skreddersy den turen du er på leit etter. Kontakt oss med dine ønsker så kan vårt team sy sammen et forslag til deg.