JUNGEL
OG TREKKING
THAILAND
CHUMPHON
Chumphons nasjonalparkregion er enorm og bugner av mangroveskoger, bekker, fjell, jungler, strender, hav og øyer. Dette er et av de beste stedene å dra på trekking! Hvis ikke anbefaler vi en tur på Phato Water Source Arrangement Unit
KOH SAMUI
På Koh Samui finnes det mange forskjellige trekkingturer man kan ta,
og heldigvis finnes det varianter for alle og enhver. Vi har delt opp
disse trekkingturene i aktivitetsnivåene lett, moderat og anstrengende.
Lett
Disse en til to-timers turene er mer eller mindre rolige spaserturer selv den mest uerfarne turgåeren kan nyte godt av!
Hin Lad Waterfall Trails
Dette er en elvebredde som gradvis fører deg oppover gjennom jungelen til det naturskjønne området der det rennende vannfallet studer. Her kan du fint ta en svømmetur etter gåturen – eller bare dyppe tærne – før du går ned igjen.
Maenam Viewpoint Trail
Normalt vil man forvente å trekke i flere timer for å nå en vidstrakt øyutsikt, men ikke her! Denne lette stien avslutter med et pittoresk utsiktspunkt høyt oppe i fjelleltet.
Moderat
Her kan du forvente å trekke i rundt to-tre timer. Du vil få en god treningsøkt, det er sikkert og visst, men du trenger ikke være en ekspert for å teste ut disse moderate trekkingturene!
The Magic Garden/Secret Buddha Garden
Dette er en skulpturpark bygget av Buddhisten Uncle Nim. Turen der, gjennom tett skog, kan være bratt og utfordrende på et par steder, men det er vel verdt det!

Du kan fortsette på en egen moderat sti mot den omkringliggende jungelen etter å ha brukt litt tid med statuene. En utgave av Sleeping Buddha – en gyllen gjenopprettelse av den åndelige lederen – er funnet rundt 90 minutter langs en annen sti som begynner på Magic Garden.

Anstrengende
Du vil definitivt starte tidlig for disse tre-fire timers turene. Vi anbefaler å ta med rikelig med væske, og sørg for at du har et fullt batteri for kameraet ditt – du vil trenge det når du ankommer disse majestetiske toppene!

Nathon Mountain Ridge Trail

Denne trekkingturen tar deg på en 13 kilometer lang sløyfte rundt hele Nathon Valley. Underveis passerer du kokosnøttplantasjer, eviggrønne skoger og jungelplantasje – alle tilbyr muligheter for spektakulære bilder!
En annen 13 kilometer lang sti kombinerer noen av de lette og moderate turene, og skaper til sammen en lang, god trekkingtur som tar deg gjennom buddhistiske templer. På Maenam Viewpoint-Wat-Lamai-Magic Garden Trail kan du nyte Koh Samuis mest fantastiske utsikt. Du kan fortsette opp til tårnet på Wat Lamai for å se over på fastlandet på en klar dag.
PATTAYA
Pattaya er en av de beste stedene å besøke for utendørsaktiviteter selv om stedet ofte er forbundet med avslapning ved bassenget eller soling på en av mange flotte strender i området. Trekking er en av de mange utendørsaktivitetene som overses når man bestiller tur til Pattaya, men dette er et must for alle som liker friluft og nydelig natur.
Khao Yai National Park
En av de beste nasjonalparkene å trekke i er Khao Yai National Park i Pattaya. Denne vakre nasjonalparken tilbyr vandrere tre forskjellige typer turstier. Disse tre stiene er Trekking Trail, Hiking Trail og Natural Trail. Hver rute er unik og gir et annet perspektiv av nasjonalparken.

Trekking Trail

Denne stien er for de mer avanserte turgåere, og involverer mellom en til tre dager med vandring og camping. Det anbefales at potensielle turgåere som ønsker å ta denne turen, forbereder alt nødvendig utstyr og anskaffer en skikkelig guide for gå- og campingturen.

Hiking Trail

The Hiking Trail er en mer turistrik tursti som har seks forskjellige ruter som varierer mellom to og åtte kilometer og mellom en og fem timers gange. For å begi seg ut på noen av disse turene må reisende sørge for å få tillatelse fra en parkansvarlig. Her finnes det mange naturskjønne utsiktspunkter, fuglekikkingsmuligheter og guidede turer. Utvalget av vanskelighetsgrad på stiene betyr at det er noe for alle, uavhengig av treningsnivå.

Natural Trail

En av de vakreste stiene i parken fører reisende til Kaeow-fossen for en fantastisk naturopplevelse. Denne stien kan fullføres på omtrent en halv time, så det er en lett tur som passer for alle. Stien krysser en svingende bro som går langs elvebredden, noe som gir den en jungel-aktig følelse.
PHUKET
For å oppleve en ny side av Phuket, anbefaler vi å ta en
trekkingtur gjennom øyens interiør.

Khao Phra Thawe National Park

Dette er Phukets siste gjenværende jomfruregnskog og er hjemmet til flere beskyttede arter av ville dyr. Nasjonalparken har flere skogstier for fotturer, og guider kan også leies fra kontoret i nærheten av Tan Sai-fossen.
KAMBODSJA

Ream National Park

Sihanoukville

Large mangrove forests, deserted beaches, tropical jungles and mountains make Ream National Park a worthwhile place to visit for any nature lovers and adventurous backpackers. For some ‘twitters’ out there (the old kind, of course), the park has an amazing variety of birdlife, with over 150 species registered! You can easily wander around Meditation Mountain which is very interesting for its range of medicinal plants that have been used by locals for hundreds of years to cure a variety of diseases.
INDONESIA
BALI

Bali er kanskje mest kjent for sine flotte strender og avslappet atmosfære,
men for de som leter etter noe mer, er øya full av flotte trekkingturer.
De fleste av Balis stier tilbyr spektakulær utsikt og er variert nok for alle nivåer,
fra nybegynnere til eksperter.

Mount Batur

Mount Batur er garantert en av Balis mest kjente når det kommer til turmuligheter. Fjellet er en aktiv vulkan med utsikt over Lake Batur. De flest velger å gå tidlig om morgenen for å få med seg den berømte soloppgangen, men for å rekke dette må du reise rundt 04:00. Det er to ruter en kan gå her. Den mest populære, og vanskeligste, går fra enten Pura Jati eller Toya Bungkah på Lake Batur, og tar omtrent to til tre timer for å nå toppen. Den enklere veien innebærer å gå fra en parkeringsplass ikke langt unna Serongga. Herifra tar det ca 45 minutter å gå til toppen.
Mount Agung
Som øyas høyeste fjell, betraktes Mount Agung som Balis mest hellige vulkan som lokalbefolkningen mener er en kopi av Mount Meru, universets sentrale akse. Dette er en populær, men utfordrende trekkingtur. På 3,031 meter høyde tar det ca 12 timer å vandre (6-7 timer hver vei) hvis du går fra Besakih-tempelet.

Alternativt er det mulig å gå fra Pura Pasar Agung for en kortere tur på 3-4 timer hver vei. Dette er en tur du ikke vil gå glipp av hvis du er av den typen som elsker å teste deg selv i naturskjønne omgivelser, eller hvis du ønsker en tur som har en god blanding av morsom trekking, rafting og snorkeling.

Munduk Jungle
Munduk er en av Balis beste områder å besøke for turister, med 12 flotte turstier å velge mellom. Dette inkluderer en to-timers tur til Red Coral Waterfall og den utfordrende seks-timers lange Dutch Colonial Trek. Du vil bli skjemt bort med utsikt over fosser, skjulte templer, regnskoger og så mye mer.
FILIPPINENE
Mindoro

Det frodige miljøet i Puerto Galera i Mindoro har gjort det til et fristed for trekkingentusiaster.
Stien mot jungelen er et eventyr i seg selv, og du får se landsbyer de gamle stammene,
Mangyans, har bodd på i århundrer. Deres kultur og livsstil er uberørt av moderne teknologi.
Når du går inn i Bondong-jungelen, vil miljøet trekke deg inn; lyden av fugler, gripende vann og
flytende bekker runger høyere og høyere.

Mt. Batulao
Trenger du en pause fra storbyen? På grunn av sin nærhet til metropolen Manila,
er Mt. Batulao en av de beste stedene å besøke for trekking og fjellklatring.
Turen opp tar ca to-tre timer, og på toppen kan du nyte en kjølig bris med utsikt over
spektakulære fjellformasjoner og et massivt gressområde.
Den gorillaformede åslinjen nær toppen er også et must-see, samt den 360-graders
utsikten over Batanga og dens nærliggende byer. Stien opp til toppen er ikke for
utmattende og passer for alle.

Mt. Manunggal

Dette er selve fjellet hvor president Ramon Magsaysay, Folkets President, omkom da hans fly kræsjet 17.mars 1957. Bortsett fra sin historiske betydning er det også det perfekte fjellet for trekking-nybegynnere med sine eviggrønne trær, enkle stier, komplette fasiliteter, og sari-sari butikker. Mens du er her, sørg for å besøke Pinatubo-motorens minnesmerke og den tidligere presidentens monument.

Mt. KM 28

Mt. KM 28 er et nytt trekking-reisemål, og det perfekte fjellet for overnatting. Du er langt fra byen, og luften er forfriskende. Det beste med Mt. KM 28 er hvordan stiene krysser hverandre i et variert terreng. Du passerer grønne åser, mais- og grønnsaksåkere, og gresskledde smale daler. Du vil definitivt føle seg liten under de tykke baldakinene og de massive stammene til tiår gamle trær.
VIETNAM

Tam Dao, Hanoi

En tur til Tam Dao er et øko-eventyr for å utforske det varierte økosystemet til Tam Dao National Park, og turen tar gjerne to dager. Du kan ta en tur til toppen av Tam Dao 2 med en høyde på 1,300 meter over havet. Du kan trekke her hele året, men den beste tiden er januar til april.

Pure Paths, Hoi An

Gå tur gjennom den uberørte naturen i området rundt Pure Paths som garanterer en flott og fantastisk utsikt. Mot slutten av gåturen har du mulighet til å se et vidt spekter av dyre- og plantearter. Når du når toppen finner du deg selv foran en stor foss som sprayer bassenget under. Ta gjerne en forfriskende dukkert i det kjølige vannet, og hvs du vil ta deg en lur etterpå kan du leie hengekøye på stedet også!

Black Virgin Mountain, Ho Chi Minh

De tidligste historiene om fjellet kan dateres tilbake til det 18. århundre, da området fortsatt var i Khmer-imperiet, og forteller historien om hvordan fjellet fikk sitt navn. Noen historier sier at fjellet fikk sitt navn da den svarte dame ble forelsket i en soldat, og da han ble tvunget til å gå i kris, var hun så knust at hun hoppet fra fjellet. Utsikten fra fjellet er, selvfølgelig, vakker og ikke likt noe annet du kommer til å se. Fra østsiden av fjellet kan du se Dau Tieng Lake, Vietnams største vannreservat.
Har du funnet noe som interesserer deg? Kanskje vil du kombinere noen av tilbudene, eller har det inspirert deg til å se etter noe annet? Vi er her for å skreddersy den turen du er på leit etter. Kontakt oss med dine ønsker så kan vårt team sy sammen et forslag til deg.