KULTURELLE SEVERDIGHETER
THAILAND
Thao Kep Kasattri og Thai Sri Sunthon – Heroine’s Monument
Destinasjon: Phuket
I løpet av krigstiden hadde Thailand og Myanmar konstante kamper over land. Det var da Thai Thep Kasattri og Thao Sri Sunthon kom med sin lojalitet og tapperhet for å forsvare Myanmar-hæren i fem uker mens de ventet på hjelp. De to modige søstrene forsvarte øya og mottok den kongelig bevilgede tittelen som Thao. Hvert år, fra 13-15 mars, feirer befolkningen disse to søstrene ved monumentet.
The National Museum Talang
Destinasjon: Phuket
Phukets nasjonalmuseum I Talang inneholder gjenstander fra Phuket og Andaman-regionens lange historie og har utstillinger om det berømte slaget ved Talang hvor Chan og Mook forsvarte øya mot det burmesiske folk i det 18. århundre. Nasjonalmuseet har også informasjon og utstillinger om det dagligdagse livet i Phuket, stedets tinnminnehistorie, sjøgypsykulturen og øyas kinesiske arv.
Chumphon Nasjonalmuseum
Destinasjon: Chumphon
Chumphon National Museum ligger i det nye Chumphon Government Centre, og har utstillinger om Chumphon i dag, historien til Chumphon, Chumphon under andre verdenskrig og Typhoon Gay som ødela området i 1989 og drepte mer enn 800 personer. En film om Typhoon Gay vises to ganger om dagen. Nasjonalmuseet har også et omfattende bibliotek som ble bygget i 1995.
Military Youth Monument
Destinasjon: Chumphon
Dette monumentet ble bygget for å feire de militære ungdommers modighet i kampen mot de japanske troppene som invaderte Thailand i desember 1941, under andre verdenskrig. Dette monumentet er både et kulturelt- og historisk viktig monument.

Thai Festivals

Destinasjon: Koh Samui

Hvis du er heldig nok til å være i Koh Samui under en festival, vil du ha en opplevelse for livet. Noen av de større festivalene inkluderer det kinesiske nyttåret i februar, det thailandske nyttåret i april og lysets festival i november. Selv om det ikke er en thailandsk kulturfestival, er fullemånefestene en populær grunn til at folk reiser til Koh Samui. Festivalene inkluderer vanligvis markeder, prosesjoner, dans, forestillinger og så mye mer!

Mini Siam & Mini Europe

Destinasjon: Pattaya

Dette er den tredje miniatyrbyen i verden bygget etter de i Nederland og Taiwan. Denne miniatyrbyen har samlet modeller av viktige gjenstander og historiske steder fra forskjellige kulturer og sivilisasjoner fra ulike perioder. Miniatyrbyen inneholder mer enn 100 modeller, hver på en skala på 1:25.

KAMBODSJA

Independence Monument

Destinasjon: Sihanoukville

Uavhengighetsmonumentet står ved skjæringspunktet som skiller Sihanoukville sentrum fra Victory Hill. Monumentet ble reist for å feire landets uavhengighet fra Frankrike 9. november 1953, samt nederlaget i Khmer Rouge 7.januar 1979. Den beskjedne og fredelige uavhengighetsparken inneholder en statue av Harihara – en sammensmeltet representasjon av de hinduistiske guddommene Vishnu og Shiva – samt en miniatyrkopi av Preah Vihear-tempelet, det historiske og kontroversielle tempelet på den thailandsk-kambodsjanske grensen.

INDONESIA
Museum Negiri Propinsi
Destinasjon: Bali
Dette er øyas hovedmuseum og et sentralt landemerke fremhevet på byturer rundt Denpasar. Dette museet er øyas eldste og største, og huser over 10,000 utstillinger i separate paviljonger. Alt i bygget gir en hyllest til balinesisk arv med steinutskjæringer og tropiske hager som dominerer eksteriøret.
Taman Werdhi Budaya Art
Destinasjon: Bali
Taman Werdhi Budaya Art Centre er et av de mest anerkjente knutepunktene for kulturelle arrangementer i Bali, og formålet er å bevare og utstille Balis rike kunst og kultur. Senterets arkitektur gjenspeiler tradisjonelle templer og The Royal Palace, kombinert med de vakre hagene som omgir sentrum, er resultatet fantastisk.
FILIPPINENE
National Museum of the Philippines
Destinasjon: Manila
Nasjonalmuseet er Filippinenes offisielle arkivmuseum. Det er delt inn i fire forskjellige virksomheter med egne forskjellige felt, nemlig Nasjonalgalleriet, Filippinsk Folkemuseum, Naturhistorisk Museum og det Nasjonale Planetariet. For informasjon om filippinsk kultur er dette det perfekte stedet!
San Agustin Church
Destinasjon: Manila
Denne kirken ligger innenfor Manila Intramuros, den nest eldste kirken i landet. Fullført i 1587, tar kirken etter noen augustinske kirker i Mexico, som vitner om områdets spanske koloniale arv. Store malerier i taket, 14 sidekapeller, klassisk marmorkolonner, et intrikat rosevindu, skårne dører og en stor hage gjør dette stedet til et must-see og en flott flukt fra den travle byen.
Yap Sandiego Ancestral House
Destinasjon: Cebu
Føl de knirkende trappene og gulvene på Yap Sandiego Ancestral House, et av de eldste treboligene på Filippinene. En familie av kinesiske kjøpmenn bygget dette huset på 1500-tallet ved hjelp av korallstein og tre. Huset ble restaurert i 2003, men behold mye av strukturen i sin opprinnelige tak- og veggkonstruksjon, som i dag fungerer som et privat museum. Interiøret av skåret antikke møbler, porselen, og hellige statuer.
Fort San Pedro
Destinasjon: Cebu
I nærheten av Pier-området i Cebu finner du det historiske Fort San Pedro. Den ble grunnlagt av spanjolene etter at de hadde bosatt seg i Cebu. I dag er det et museum som gir innsikt i de gamle tider. Du kan gå gjennom den spektakulære, brede parken og ta en titt over til bryggene for å se innkommende skip slik spanjolene pleide å gjøre i flere århundrer.

Sinulog Festival

Destinasjon: Cebu

Hver tredje søndag i januar starter Sinulog-festivalen. Den sammenfaller med feiringen av Santo Nino de Cebu, skytshelgen til byen Cebu. Feiringen minnes om dåpen til høvdingen og hans dronning. Det er nesten en hel uke med aktiviteter, dansekonkurranser og en stor parade. Kostymene er fantastiske, og befolkningen har lagt ned mye arbeid i de, men hele feiringen er moralsk og i tråd med den Katolske kirkens standarder.

VIETNAM
Hoi An Ancient Town
Destinasjon: Hoi An
Når du besøker Vietnam er det et must å se gamlebyen for å lære mer om kulturen. Begge sidene av gatene er fylt med vakre, gamle bygninger. Her kan du bare vandre rundt og bli fylt med gammeldags sjarm!
The Que Vegetable Village
Destinasjon: Hoi An
Hvis du er ute etter litt stille-tid i Vietnam, er dette stedet du bør besøke. Vi anbefaler å besøke landsbyen så tidlig som mulig. Fra den rolige turen rundt landsbyen før lokalbefolkningen har våknet til det travle livet når morgenen setter inn. Du kan også bli med på matlagingskurs i området, og deres maispannekaker bringer både lokalbefolkning og turister sammen for å nyte de velsmakende delikatesser!

The Museum of Ethnology

Destinasjon: Hanoi
The Museum of Ethnology i Hanoi gir et innblikk i de 54 forskjellige etniske gruppene i Vietnam i et forsøk på å bevare kulturarven og fremme sosiokulturelt mangfold i landet. Utendørsområdet viser utallige vietnamesiske boliger som er fullskala replikaer, med stort fokus på de varierende arkitektoniske stilene som er satt i autentiske og rolige hager. I tillegg er det også fritidsaktiviteter i området, inkludert tradisjonelt vanndukketeater og kalligrafi. Det fremtidige målet med museet er å også vise frem de mange kulturelle praksiser og sivilisasjoner over hele Sørøst-Asia.

Hanoi Opera House

Destinasjon: Hanoi

Operahusets design er sterkt påvirket av den franske arkitekturstilen fra 1800-tallet. Fasaden imponerer forbipasserende med franske neoklassiske design, smijernbalkonger og flislagte friser. Interiøret i operahuset overvelder besøkende med en T-formet, hvit marmortrapp sentrert med rødt teppe, lysekrone i krystall, store veggspeil, korintiske kolonner og en fargerik kuppel med spektakulære veggmalerier og relieffer.

Hanoi Old Quarter

Destinasjon: Hanoi

For de som besøker Hanoi med et genuint ønske om å forstå byens kultur, er Hanoi Old Quarter et sted man absolutt ikke bør gå glipp av! Besøkende til denne unike, historiske bydelen, blir trollbundet. Stedet er en helt annen verden fra resten av byen, og som reisende har du mulighet til å utforske det beskjedne, men energiske livet til lokalbefolkningen.

Museum of Ho Chi Minh
Destinasjon: Ho Chi Minh
De fleste utstillingene i dette museet viser historien til Ho Chi Minh, men det er en rekke vietnamesiske kulturutstillinger også. Bygget er en stor neoklassisk struktur, og tidligere kjent som Gia Long Palace. Bymuseet er en enestående vakker og imponerende bygning som forteller historien om Ho Chi Minh på en respektfull måte med arkeologiske gjenstander, keramikk, gamle bykart og utstillinger om ekteskapstradisjoner i ulike etnisiteter. Kampen for uavhengighet er omfattende dekket, og vi anbefaler å besøke øverste etasje for å lære mer om det!
War Remnants Museum
Destinasjon: Ho Chi Minh
Ikke fullt like lystig, men ekstremt viktig. Få museer skildrer brutale effekter av krig på sivile ofre så kraftig som dette museet. Mange av de grusomhetene som er dokumentert her ble godt publisert, men sjeldent hører vi fra vesten at ofrene for den amerikanske militærhandlingen forteller egne historier. Noen utstillinger er ensidige, men mange av de mest forstyrrende fotografiene illustrerer amerikanske grusomheter, inkludert de av den beryktede My Lai-massakren.
Har du funnet noe som interesserer deg? Kanskje vil du kombinere noen av tilbudene, eller har det inspirert deg til å se etter noe annet? Vi er her for å skreddersy den turen du er på leit etter. Kontakt oss med dine ønsker så kan vårt team sy sammen et forslag til deg.