STRAND- OG
ØYLIV
THAILAND
Bophut
Destinasjon: Koh Samui
Bophut er to steder: Bophut-stranden, som feier ned flere kilometer mellom Big Buddha og Maenam-strendene, og kanskje en av de eldste stedene på øya, den sjarmerende Fisherman’s Village, som tar opp den midterste delen av stranden. Fisherman’s Village har raskt fått et rykte som strekker seg langt utover Samui for å være det mest elegante og velbevarte stedet på øya. Her finner du kinesiske butikkhytter i tre og noen moderne bygninger innimellom som har beholdt den tydelige følelsen av Middelhavet.

Chumphon

Chumphon kan by på et variert strand- og øyliv med aktiviteter for enhver. Du kan besøke vakre vannfall som Hin-Charng, Huay Muang eller Pha Ngam. Det er også mange muligheter til spennende aktiviteter i områdene rundt Chumphon. Hvis du reiser til Pa Toh-området kan du rafte på en bambusflåte gjennom et område hvor frukt blir dyrket, eller bli med dykkebåten til Chumphon Cabana Resort. Dykkebåten går til klippeøyene Koh Ngam Yai og Koh Ngam Noi hvor det er vakre koraller og fargerik fisk. Vi anbefaler å besøke Khao Pang, en varmekilde i Chumphon.
Koh Si Chang
Destinasjon: Pattaya
Koh Si Chang er ideell hvis du vil oppleve lokal kultur på et eksotisk sted. Du kan slappe av på strendene eller utforske forlatte viker ved å padle kajakk. Eller så kan du bare leie sykkel og oppdage pagoder og templer som kranser rundt øyas landskap.
Koh Khram
Destinasjon: Pattaya
Koh Khram er et bortgjemt paradis. Besittet av Thai Royal Marine, er øyen ubeboelig og gjemt for masseturismen. Det er to strender på øya, og takket være det krystallklare vannet og fascinerende koraller, er de et paradis for de som liker å snorkle. Det er ingen infrastruktur eller service på øya, så gjester som er på dagstur må ta med mat og drikke selv. Det er forbudt å besøke øya visse perioder i året grunnet havskilpaddeavling.
Koh Yai Yai and Koh Yao Noi
Destinasjon: Phuket
Koh Yao-øyene gir deg en følelse av en typisk thailandsk øy, bort fra all urban komfort. Disse øyene er ideell for de som ønsker å slenge i en hengekøye og bare koble ut. Landskapet er variert, med tette mangrover, gylne sandstrender og utsikt over kalksteinkarst. Den beste måten å utforske disse øyene på er på en tohjulstrekk. Når du ikke utforsker landskapet og naturen, kan du dykke, snorkle eller hive deg i en kajakk i det turkise vannet.
KAMBODSJA
Koh Rong Island
Destinasjon: Sihanoukville
Sør for Sihanoukville ligger det vakre paradiset øy Koh Rong hvor hvit sand og krystallklart blått hav møter besøkende. Øya vokser stadig i popularitet på grunn av sin skjønnhet, og er i dag lett å nå med ferje fra Sihanoukville. Flere bungalower tilbyr et sted å bo og spise rundt øya. Du kan også besøke det flotte, fargerike korallrevet hvis du slenger på deg dykkerutstyret. Hvis dette ikke er noe for deg, frykt ikke! Du kan også ta deg en gåtur i det flotte landskapet rundt øya, eller selvfølgelig bare slappe av og nyte de fredelige og vakre strendene.
Otres Beach
Destinasjon: Sihanoukville
Otres Beach ligger ved siden av Ochheuteal Beach, og er kanskje den vakreste og fredeligste stranden i Sihanoukville, da den ligger utenfor sentrum. Otres Beach er delt inn i to deler: Otres 1 og Otres 2. Otres 2 er den fjerne enden av stranden, og har en mer tilbaketrukken atmosfære.
Sokha Beach
Destinasjon: Sihanoukville
Den fantastiske Sokha Beach ligger mellom Independence og Serendipity Beach. Sanden føles ut som et mykt pulver og knirker høyt når du drar føttene mot det. Sokha Beach er en del av Sokha Beach Resort, men du er velkommen til å nyte stranden uansett. Det kan hende det forventes at du kjøper noe å drikke eller spise hvis du ligger nær resortet eller hvis du vil bruke solsengene deres.
INDONESIA

Gili Meno

Destinasjon: Bali

Dette er den mest stille og tilbakelente øya av de tre Gili-øyene. Gili Meno er det perfekte sted for bryllupsreise eller for de som er på jakt etter avslapning og hvile. Store folkemengder unngår ofte Meno-øyen siden det ikke er noe ravende natteliv her, og sen kveldsfesting er forbudt. Vi har tatt oss den frihet å gi deg topp tre grunner til hvorfor Gili Meno er flott!

1) Det er den roligste av alle Gili-øyene.
2) Det er ikke noe nattliv eller festing – en fantastisk plass for ekte øyliv.
3) Ubefolkede og uberørte hvite sandstrender med klart vann.

Nusa Ceningan

Destinasjon: Bali

Ceningan-øyen har en rekke flotte attraksjoner en kan boltre seg i, inkludert en undersjøisk hage med sunkne templer og statuer som du kan nyte på en undervannsscooter. Over land tilbys det tradisjonelle fiskebåter og tang-gårder, men det er også mangroveskoger med skilpaddestrender rundt.

Her har du tre grunner til hvorfor du bør besøke Nusa Ceningan!
1) Vakker sjølandskap med tang-gårder og fiskebåter
2) Enkel tilgang til land fra Nusa Lembongang via ‘Yellow Bridge’
3) Undervannshager og sjøaktivteter.

Blue Lagoon Beach

Destinasjon: Bali

Blue Lagoon Beach er et av Balis beste bortgjemte strender. Stranden ligger nordøst for hovedstranden Padangbai, og er innrammet av grønne og steinete åser på begge sider. Du vil også komme over ‘warung’ matboder som selger kalde drikker og snacks, mens andre også fungerer som butikker hvor du kan kjøpe snorkelutstyr. Kun noen meter fra kysten finner du korallrev, noe som gjør det enkelt å bare hoppe ut i sjøen og snorkle med en gang.
Her er topp tre grunner til å besøke Blue Lagoon Beach.

1) Bukten er stort sett rolig hele året
2) Vannet rundt Blue Lagoon ligger på topp av Bali’s «must-do» liste
3) Øya er ansett som en økoturisme landsby.

FILIPPINENE
Anawangin Cove og Nagsasa Cove
Destinasjon: Zambales
Strendene i San Antonie, Zambales, er det perfekte bevis på mange klisjeer vi har hørt før – regnbuen etter stormen, lyset i enden av tunnelen og den gjenfødte Phoenix. Klisje, men sant. Hvem ville da ha trodd at de vakre Anawangin og Nagsasa Coves ble til av en katastrofe som inntraff for kun noen tiår siden? Det sies at disse strendene kun hadde steinstrand, men etter at Mt. Pinatubo dumpet en god del vulkansk aske, ble stedene ugjenkjennelige. År etter utbruddet begynte Agoho-trær å vokse, og dette skapte en eviggrønn skog. Disse to strendene er en praktfull påminnelse om den rene skjønnheten – og den umåtelige kraften – som er naturen.
Borawan Island
Destinasjon: Quezon Province
Det ligger i navnet. Borawan er en sammensetning av Filippinernes beste stranddestinasjoner, nemlig Boracay og Palawan. Den fine, hvite stranden er slik som i Boracay, mens stedets fjellformasjoner minner om Palawan. Stedet er mer skjermet for masseturismen i sammenligning med Boracay og Palawan, som gjør dette til et stille paradis. Foruten stranden kan eventyrlystne reisende nyte stedets delvis neddykkede huler.
Bantayan Island
Destinasjon: Cebu
Den tropiske øyen er litt mindre enn hundre kvadratkilometer, men betraktes som den av de vakreste øyene i verden på grunn av det krystallklare vannet og en ren strandlinje av pulveraktig, hvit sand. Stedet har ikke bare fokus på strand og total avslapning, men stedet huser også en av de eldste kirkene i landet.
VIETNAM

Ha Long Bay

Destinasjon: Hanoi

Utpekt på UNESCO Verdensarvliste i 1994, er Ha Long Bay en visjon om skjønnhet. Bukten bugner av nesten to tusen steile kalksteinsøyer som stuper ned i havet og skaper et landskap ulikt noe annet sted i verden. En liten fun fact: Ha Long Bay kan oversettes til omtrent ‘den nedstigende drage’, og navnet spiller på myten om hvordan øyen ble skapt. Legenden sier at en drage kom ned fra himmelen og la seg i vannet, og de delene av den som stakk opp av vannet ble omgjort til disse stein-øyene.

Quan Lan Beach

Destinasjon: Hanoi

Drømmer du om en bekymringsfri ferie ved klart, turkist vann og forfriskende sjøluft, men lei de overfylte strendene? Da roper Quan Lan på deg! Quan Lan nyter godt av sin avsidesliggende plassering, og blir ansett som et fredelig og uberørt eventyrland.

An Bang
Destinasjon: Hoi An
An Bang er en av de få delene av strand i Hoi An som er uberørt av den raske utviklingen i området, og dette gjør det til et fantastisk sted for soling og utendørsaktiviteter. Det huser også en rekke strand-resorts, sjømatrestauranter og hippie-barer med fantastisk utsikt over naboene Marble Mountains, Da Nang Bay og Cham Island.
Vung Tau
Destinasjon: Ho Chi Minh
Byen har en spektakulær beliggenhet med hav på tre sider. Lys- og sjøluften gjør det til en forfriskende pause fra det trykkende Saigon. Byen har brede boulevarder og imponerende bygninger fra kolonialtiden, med et urbant nattliv som blomstrer i helgene og kjøkkenet bugner av gode, eksotiske smaker.
Ho Tram
Destinasjon: Ho Chi Minh
Ho Tram kan skryte på seg 10 kilometer uberørt, nydelig strand omringet av grønne palmer. Stranden tilbyr et bredt utvalg av overnattingsmuligheter med flott havutsikt. Takket være sin lett tilgjengelige beliggenhet, tiltrekker Ho Tram Beach lokalbefolkning og turister som ønsker å nyte solen mens de er på ferie i Ho Chi Minh.
Har du funnet noe som interesserer deg? Kanskje vil du kombinere noen av tilbudene, eller har det inspirert deg til å se etter noe annet? Vi er her for å skreddersy den turen du er på leit etter. Kontakt oss med dine ønsker så kan vårt team sy sammen et forslag til deg.