VÅRE BLOGGERE
Vi elsker kvelder med venninnene der vi deler historier fra våre siste turer og opplevelser, og får gode tips og ideer til vår egen neste familietur! Vi mener at det er viktig å få frem autentiske og gode historier fra egne opplevelser også som et reiseinspirasjonsbyrå. Vi har derfor invitert med oss noen av våre favoritt reisebloggere til å dele sine opplevelser med oss.

Linn Krogh Hansen

Linn sin interesse for reise og oppleve andre mennesker og steder har vært der siden hun var veldig liten. Hun maste til seg en globus til to-årsdagen sin. Hun sa til foreldrene sine «Jeg vil ha en sånn jord, en sånn som snurrer rundt på Dagsrevyen.» Moren hennes var litt tvilsom til å gi henne en globus i bursdagsgave, men faren sa det bare var til å kjøre på og gi ho hva hun ønsket seg. Hun ble tidlig fascinert av globuser og jordkloder, enten de befant seg i et butikkvindu eller snurrende rundt på sort-hvitt-TV-skjermen som intro til Dagsrevyen. Hun pugget hovedsteder til hun kunne alle i verden utenat som ti-åring, og var hekta på å finne ut mer om geografi, fremmede land og folk. Linn har hittil besøkt over 100 land, og er klar for å besøke enda fler!

Lisa Stentvedt

Lisa er en 27 år ung vandrende sjel med kronisk sarkasme, en alvorlig kaffeavhengighet og en konstant lengsel etter havet. Hun startet å blogge når hun flyttet til Wales som en del av et utvekslingsprogram når hun var 17 år. Etter ett år i Wales og ett år hjemme i Norge for å fullføre videregående, bestemte hun seg for å følge drømmen om å flytte til London for å studere juss. Hun tilbrakte tre år i Englands hovedstad før hun flyttet til Florida for å jobbe som Cultural Representative hos Walt Disney World. Nå reiser hun land og strand rundt som reiseblogger på fulltid, og jobber hardt for å kunne reise hvor hun vil – når hun vil. Lisa har besøkt 35 land i en evig søken om nye hav, nye kulturer og nye mennesker.

Liz og Knut

Liz og Knut er et samboerpar på 59 år og 51 år som elsker å reise og dele sine opplevelser. Nå reiser de rundt for å oppdage nye steder så ofte de kan, for er det noe de setter pris på er det å oppleve nye steder, nye kulturer, nye matretter og ikke minst: nye venner! Til sammen har de besøkt 17 land. De vil gjerne vise frem at man kan reise mye uten at det koster skjorta.

Emilie Helle Andersen

Emilie er 24 år og bosatt i Sarpsborg med samboer og hund. Reiselysten har hun hatt siden hun var liten, og veldig snart bikker hun sitt 30.land på listen! Til daglig jobber hun som kundebehandler i en 100% stilling, og er heldig som har fem uker betalt ferie i året. Hun tar likevel noen ubetalte fridager slik at hun kan reise så mye som mulig. Hun ser alltid frem i mot et nytt år, for da kan hun legge de tidligere reisene sine i minneboka og starte å planlegge nye reiser.

Sølvi og Peter

Sølvi og Peter er et par i 50-åra som møtte hverandre i voksen alder. Reising har vært en viktig del av deres liv før de traff hverandre, og en enda større del etter at de møttes. Det ble mange år med charterferier til hvite sandstrender for de begge. Sammen har de fortsatt å reise i Europa, både weekender og lenger ferier. En dag oppdaget de at det var mulig å realisere urealistiske drømmer fra yngre dager. Det er gjennomførbart å reise på eventyr til andre verdensdeler og fjerne himmelstrøk. De reiser rundt i verden og bor helst på hotell som holder godt over middels standard, spiser på gode restauranter og reiser bekvemt med fly, buss, tog eller bil med sjåfør. Opplevelsene er det viktigste for Sølvi og Peter. De utfordrer seg selv ved å bo på en klotok i regnskogen, telt i Serengeti eller gå tre timer opp på en vulkan. En stor del av opplevelsene er menneskene de møter. De lærer mye av guider og sjåfører om ting som ikke står i bøkene eller på internett. De inspireres av TV-program/-serier, reiselivsmagasiner og reiselivsmesser. De har alltid en reise å planlegge!

Desirée

Desirée er 29 år gammel, bosatt i Oslo og elsker å utforske verden. Hun har bodd ett år i Australia, der hun jobbet som fotograf, samt to måneder ombord i seilbåt. Hun har en bachelor i juss, og for tiden jobber hun med markedsføring. En sammensatt bakgrunn der, altså, men for tiden er det reising og opplevelser sammen med samboeren Thomas som står høyt i kurs. Desirée får kombinert sine tre store lidenskaper – reise, fotografering og skriving på reisebloggen sin, som hun skriver på både norsk og engelsk. Å utforske nye kulturer, møte nye mennesker, drikke litervis med kaffe og prøve lokal mat er noe av det som inspirerer henne. Desirée lever etter mottoet “nesten alt må prøves minst én gang”.

Thomas

Thomas er 37 år gammel og elsker å fotografere folk og fe i det store utland. Han liker å tro at han er en backpacker, men velger oftere og oftere komfort på reisene.
Han har kommet sent i gang med bloggingen, men har en stor backlog med bilder og notater som venter på å bli publisert. Helt fra ung alder har han vært interessert i fotografi, og senere kom interessen for god mat og drikke, så reising ble et naturlig bindepunkt mellom disse.
Samboeren Desirée er heldivis like reisegal, og de har vært på flere spennende reiser det siste året og gleder seg begge til nye eventyr i årene fremover.
Blogs

Slaraffenluksus utenfor allfarvei

Det manglet ikke på advarsler da vi la badeferien til Nga Pali Beach i Myanmar. Den lille landsbyen med de lange hvite strendene langs Bengalbukten overrasket positivt.  – Er det ikke farlig i den staten? Og du med flyskrekken din, hva har på et innenriksfly i Myanmar...

les mer

Å planlegge en reise

Vårt først innlegg til Asiaspesialisten. Peter og jeg elsker å reise. Vi er begge i full jobb, men Peter er sin egen herre og kan i større grad ta ferie når det passer han. Jeg derimot er styrt av tidsfrister og fem uke ferie. De fem ukene benytter vi bra! Vårt mål er...

les mer

Å reise alene – hvorfor jeg gjorde det

Etter å ha fått livet snudd på hodet og hjertet knust i januar, innså jeg etter et par måneder med sitering av “Sound of Silence” på et nivå der nå kollegaene mine hver morgen hilste meg med “Hello darkness” i det jeg ankom jobb, bestemte jeg i slutten av mars meg for...

les mer

Ikke gjør dette når du skal bestille flybilletter!

Det er lett å gå på mange feller når man skal leke eget reisebyrå, og ofte kan dette føre til mer vondt enn godt. Nedenfor gir vi deg to ting du absolutt bør unngå når du skal bestille flybilletter! Ikke stol på bookingsider på nett! En artikkel skrevet av danske...

les mer

Jobben mot å bli reisebloggar på fulltid

Når ein høyrer ordet ‘bloggar’ kjem mange forskjellige bilete fram. I Norge er dei aller fleste fulltids-bloggarar det me vil kalle ‘rosabloggarar’, og det er desse det florerer mest om i avisene. Men det er ikkje berre dei som skriv om tannbleiking og hårvitaminer...

les mer

En helt utrolig jungelopplevelse i Rayong

Vi reiste til New Nordic Marcus i Pattaya, Pratamnak Hill, 7.november 2018. Vi hadde nå vært i Pattaya et par dager, og vi var klare for å reise ut av byen for å se mer av landsbygda og hvordan thaiene bor og selv ferierer. Turen starten klokken 09:00 fra New Nordic...

les mer